O nama

O nama

Vinoteka Terra

Edico d.o.o. je najstarija dalmatinska veleprodaja vina, osnovana početkom 90ih. Pionirski duh oduvijek je pratio ovu obiteljsku firmu.

Krajem stoljeća, njezin utemeljitelj, Edi Gantar sa suprugom Marijanom otvara prvu splitsku vinoteku, smještenu na Rivi najlipšeg grada na svitu. Priča o dobroj kapljici, tada, na ovim prostorima, gotovo nije ni postojala, a vinoteka “Bouquet” nudila je baš to.

Osim po vrhunsku kapljicu, u ovu oazu ljubitelja vina moglo se doći i samo na ćakulu o vinskom putovanju.. putovanju koje počinje otvaranjem boce, mirisom čepa, uživanjem u boji, bouquetu i punoći vina.. Upravo ta ćakula bila je dio Edijevog sna , sna da približi Splićanima kulturu uživanja u vinu.

San je postao stvarnost 2003 godine, kada je svoja vrata otvorila enoteka “Terra”. Stari vinski podrum u kući braće Kaliterna na splitskim Bačvicama, postao je prvo mjesto gdje su se mogla kušati vrhunska vina na čaše, sljubljena s ponekim “bokunom” čistog Mediterana.

Važnost ove splitske razglednice prepoznao je i čuveni CNN, koji je posjetio enoteku Terru te je podijelio sa gledateljima diljem svijeta.

Ideolog ove splitske priče više nije sa nama, ali će se o njegovim vizijama i entuzijazmu još dugo pričati u vinskim krugovima.

Edico danas uz novu generaciju nastavlja svoj rast, nameće nove ideje i prati trendove. Pouzdanost, integritet i fleksibilnost, vrijednosti su kojima se ponosi i izdvaja na danas mnogo konkurentnijem tržištu.

O nama O nama O nama O nama

Kontakt

Vinoteka Terra website tvrtke Edico d.o.o. iz Splita, osnovane 1993. godine.

OIB tvrtke: 86865123724
IBAN: HR6524070001100584648
Račun u OTP banci, Split.

Telefon / Fax
+385 (0)21 314-800
Adresa
Prilaz brace Kaliterna 6
HR - 21000 Split
E-mail
info@vinoteka.hr

Pratite nas na društvenim mrežama

Facebook Instagram