Ponuda vina

Plavac mali Syrtis Gold Edition Volarević
Eko Proizvod EU Certifikat

Plavac mali Syrtis Gold Edition Volarević

Crveno vino

Vinograd Komarna, najmlađe vinogorje u Hrvatskoj, nadmorske visine 72-132m. Sastav tla je 50% vapnenac koji doprinosi bogatoj mineralnosti i hranjivim tvarima. Dijelovi vinograda imaju i do 40% nagiba, u neposrednoj blizini mora. Ovo idealno mjesto omogućava vinovoj lozi optimalnu sunčevu svjetlost zbog nagiba i kamenitog tla koje zadržava toplinu, a zbog blizine mora i vjetra izbjegnute su posljedice smrzavanja. Pod utjecajem svih tih parametara grožđe lako nakuplja šećer i antocijane, a istodobno hladne noćne temperature tijekom cijele godine omogućavaju grožđu zadržavanje većih količina kiseline. U tim uvjetima ne razvijaju se bolesti ni štetnici, proizvodnja je organska i za zaštitu se koriste minimalne količine bakra i sumpora, te za prehranu samo organsko certificirano gnojivo.

Ovo vino se dobija samo u iznimnim godinama. Ručno branje grožđa tijekom noći radi očuvanja svježine i sortnih aroma. Nakon ručnog sortiranja, grožđe ide na nježno muljanje, te macerira u tankovima 15-30 dana ovisno o godini i stupnju ekstrakcije. Vino dozrijeva 18-24 mjeseca u jednom korištenim hrvatskim, francuskim i američkim bačvama kako bi se što bolje očuvala sortna aroma. Nakon punjenja odležava minimalno u boci godinu dana prije puštanja u promet.

Vino je duboko rubinske boje, aroma zrelog voća kupine i maline, a može se osjetiti čokolada, te crveni i crni papar. Vrlo složeno tijelo s mekim taninima i lijepom kiselinom daje uravnoteženo i posebno vino.

Gastro preporuka:
Crveno meso, divljač, kobasice, pršut, tvrde sireve.
Temp. serviranja:
18 – 22°C
129,90 HRK / 0,75 L
Provjeravam dostupnost...

Kontakt

Vinoteka Terra website tvrtke Edico d.o.o. iz Splita, osnovane 1993. godine.

OIB tvrtke: 86865123724
IBAN: HR6524070001100584648
Račun u OTP banci, Split.

Telefon / Fax
+385 (0)21 314-800
Adresa
Prilaz brace Kaliterna 6
HR - 21000 Split
E-mail
info@vinoteka.hr

Pratite nas na društvenim mrežama

Facebook Instagram