Novosti

Vikend na Plešivici

Vikend na Plešivici

25. i 26.11. smo proveli na prekrasnoj Plešivici među mjehurićima pjenušaca Tomca, Griffina i Koraka.

Obitelj TOMAC se bavi vinarstvom tradicijski, preko 100 godina. Prve butelje napunjene su 1987. godine,a 1996. godine obitelj dobiva veliko priznanje za svoj Chardonnay u Francuskoj (Chardonnay du Monde) te za svoj pjenušac Classic 1997 srebrnu medalju u Parizu na Vinalies d argent. Od tada do danas posađeni su vinogradi te povećana proizvodnja, ukupno 6 hektara vinograda. Još uvijek se tradicija održala u proizvodnji vina te su zadržali jedinstveni stil. 2006 godine odlučili su se na vrlo staru proizvodnju i filozofiju vina, a to je proizvodnja vina u amforama. Naručene su iz Gruzije i ukopane u zemlju, a 2009. napunjene su i prve boce toga vina koje je sada na tržištu.

  • Ponuda vina: Rajnski rizling, Amfora rajnski rizling, Amfora sauvignon, Amfora traminac, Crni pinot, Marany
  • Pjenušci: Millenium, Diplomat, Rose, Amfora pjenušac, Tomac Pet-Nat


Obilježje vinarije GRIFFIN nepokolebljiva je predanost kvaliteti od njihovih početaka.
Strašću, strpljenjem i ravnotežom postali su prepoznatljivi po vrhunskim pjenušcima.
Bili su jedni od prvih koji su uveli tehnologiju kriomaceracije koja obogaćuje vina jakim cvjetnim i voćnim bukeima.
Njihovi vinogradi smješteni su na najvišim položajima Plešivice, preko 400m nadmorske visine, okrenuti prema jugu, što omogućuje proizvodnju najfinijeg vrhunskog grožđa dotjeranog do savršenstva.
To daje Griffinu prepoznatljivost po stvaranju nekih od najkvalitetnijih mirnih i pjenušavih vina na svijetu.

Vina KORAK nisu proizvod suvremene tehnologije, već su rezultat sinergije između onoga što je priroda dala, tradicije i modernog znanja. Imaju 6 hektara vinograda koji se nalaze na najpogodnijim položajima vinogradarske regije, na južnim, jugoistočnim i jugozapadnim padinama vinorodnih amfiteatara Plešivice. Na visini od 350 do 400 m uzgajaju bijele sorte grožđa poput Rajnskog rizlinga, Sauvignona, Chardonnaya i Sivog pinota, te crvene sorte grožđa poput Crnog pinota, Syraha i Portugisca.


Galerija slika
Vikend na Plešivici Vikend na Plešivici Vikend na Plešivici Vikend na Plešivici Vikend na Plešivici Vikend na Plešivici Vikend na Plešivici Vikend na Plešivici Vikend na Plešivici Vikend na Plešivici Vikend na Plešivici Vikend na Plešivici