Moderno, mekano, puno i toplo, s dosta voćnosti u harmoničnom spoju s dobro uklopljenim herbalnim i začinskim nitima te s cvijetnom notom. U ustima živo, s primjetnom ali nenametljivom taninskom strukturom, fino zaobljeno, dosta dugačko. Tamnije iskričave rubinske boje, s diskretnim, no sasvim dovoljno jako izraženim mirisom kojemu treba malo vremena da se otvori. Tada pokazuje lijepi, složeni bouquet sa zrelim tamnim jagodičastim i koštićavim voćem poduprtim poljupcima dima i vanilije, nijansama tamnoga cvijeća i posušena i začinskog bilja, tragom bijelog papra. Okus čist, ugodno gorkast, s dobrom kiselosti, mekan, s fino zrnatim tkivom, skladan, traje, retronazalno se ponovno javlja tamno jagodičasto voće.
- Gastro preporuka:
- Poslužiti uz meso s roštilja i pečenja od svijetlijeg mesa i polutvrde sireve.
- Temp. serviranja:
- 18 °C