40 % Malvasia, 20 % Chardonnay, 20 % Sauvignon Blanc, 20 % Viognier
Vinifikacija i dozrijevanje: nakon kratke maceracije mošt fermentira na kontroliranoj temperaturi, svaka sorta posebno. Vina se nadalje njeguju zasebno po sortama u inox bačvama sve do proljeća kada se kupažira u zajedničku inox posudu u kojoj prije punjenja u boce miruje 2 mjeseca da bi se sljubila i nastala harmonija koja krasi ovo vino.
Boja: slamnato žuta sa zlatnim odsjajem.
Miris: privlačni pregršt tropskog voća i vinogradarske breskve na prvu se već isprepliće sa mineralnim i travnatim notama, a potom su voćne i začinske arome sve bogatije.
Okus: mineralno, svježe i ujedno toplo, oblo i puno, slano, nepcima se širi zrelo voće, dug finale sa blagom tipičnom elegantnom gorčinom.
- Gastro preporuka:
- Uz morske plodove, rižote, tjestenine, ribu, te bijela mesa sa začinskim travama.
- Temp. serviranja:
- 12 °C