Pjenušac Blanc de Noirs, „bijelo od crnog“, napravljeno je od crnog pinota iz biodinamičkog uzgoja klasičnom metodom. Vinarija Tomac uspjela je izbjeći sve potencijalne nedostatke prirodne proizvodnje vina te proizvela tehnički čisto i nadasve elegantno pjenušavo vino.
Ono je prikaz odlične ravnoteža čvrstog, velikog tijela i strukture s jedne strane te kremoznosti, elegancije i profinjenosti s druge. Sitno, dugotrajno perlanje, zrele vinske arome na nosu, te intenzivan i zaokružen okus utječu na vibrantnost i užitnost ovog pjenušca, jednog od najboljih domaćih vinara.
- Gastro preporuka:
- Odlično će se sljubiti s mekim sirevima poput briea ili camemberta, uz tapase s ribljom paštetom i svježe kozice, a zbog svoje punoće dostojan je pratitelj i rižota, tjestenina te jela od bijelog mesa.
- Temp.serviranja:
- 8-10 °C