Plavac mali iz vinograda posađenog na kamenim terasama južnih padina položaja Defora na Korčuli.
Grožđe za ovo vino ubrano je 2017. godine. Sve je rađeno na tradicionalan način uz spontanu fermentaciju na divljim kvascima koja se odvijala uz maceraciju 14 dana. Nakon toga vino je provelo dvije godine u novim inox bačvama Seguin Moreau i još 2,5 godine u velikim korištenim bačvama od 500 litara, da bi zatim bez filtriranja bilo pretočeno u 700 boca.
Senzacija crnog voća posložena između finih začinskih slojeva. Nježni tanini i svilenkasta struktura čine vezivno tkivo kakvo ne nalazite često ni u najboljim plavcima, a iskonska radost koja od receptora stiže do mozga i zatim preuzima čitavo tijelo čini kao da ste pijani od zadovoljtsva.
Zato ovo i je jedan od najboljih plavaca danas, ali i jedno od najboljih crvenih vina Hrvatske, a i šire.
Kako su ga neki nazvali - Zaglav, vino bogova..
- Gastro preporuka:
- Fino crveno meso, divljač, tvrdi i odležani sirevi
- Temp. serviranja:
- 18 – 22°C