Vino se proizvodi od domaće dalmatinske sorte dubrovačke malvazije. Grožđe dolazi sa spomenutog brda Kremena, a tlo karakteriziraju jedinstveni fosili ljuski i lišća masline. Grožđe je ručno brano i fermentirano na vlastitim kvascima u rabljenim bačvama od 225 l. Maceracija je trajala impresivnih 150 dana bez upotrebe sumpora. Vino je nefiltrirano, a prije punjenja u boce primijenjena je minimalna doza sumpora. Proizvedeno je 875 boca.
Mlado zlatne boje nevjerojatne bistrine unatoč 150 dana maceracije i bez filtriranja. Parfemiran suptilnim notama ružičaste ruže, cvijeta naranče, ličija i manga. Vrlo nježan i živahan s finom svilenkastom teksturom. Vino je strukturirano i elegantno u isto vrijeme s dugim kremastim završetkom.
- Gastro preporuka:
- Kombinirajte s juhom od jastoga, lososom, jakobovim kapicama i tjesteninom s bijelim tartufima.
- Temp.serviranja:
- 14-16 ºC